10 thoughts on “Pași numărul doi

 1. Mă bucur să aflu că vă continuați romanul, mai ales pentru că ne-ați lăsat cumva în dubiu cu ce ar fi fost să urmeze în viața celor două personaje.
  Vă doresc spor la scris!

  Liked by 1 person

 2. Nu mă cunoașteți. Dar mi-ați schimbat viața. Și e lucru serios viața asta, sau așa mi s-a spus….

  În ziua în care am împlinit 38 de ani, mama mea (care sper să nu se recunoască în rândurile mele!) mi-a oferit în dar cartea voastră… Firesc, așa cum toate mamele lumii oferă răspunsul perfect întrebărilor nepuse ale copiilor lor……
  Și cât ma frământasem cu întrebările mele mute…. Uitasem că mamele vorbesc limba asta a sufletului puilor lor, mai ales în detresă. Și cât de adevărat este că nu aduce anul ce aduce ceasul… Sau cartea.

  V-am citit cu setea rătăcitului în deșert…. În limba pe care nu o mai aud de ani buni de când pașii (ce titlu superb!) m-au dus în deșertul apatrid al unei “vieți mai bune” …. În limba care curge în venele și în lacrimile mele…….. Pentru că oricâte limbi am învățat sa vorbesc, încă nu știu sa plâng în altă limbă decât a mea….

  Vă mulțumesc pentru acest ping-pong pe care l-ați jucat cu sufletul meu…..aruncându-l de-o parte și de alta a fileului dialogului vostru, ați reușit ceea ce eu nu am avut curajul sa încerc…. să cerneți grâul de neghină…. V-am citit și m-am citit…. Și s-a făcut lumină. Și dintr-o dată sufletul meu a devenit ușor…. Vă mulțumesc pentru că ați împărțit cu noi, “ceilalți”, trăirile astea, cartea asta……

  Îți mulțumesc, mamă, pentru culoarea pe care ai plantat-o în griul zilelor mele carteziene, atunci când ai ales să-mi transmiți și mie microbul ăsta al cărților cărți, ținute în mână cu evlavie și citite sub plapumă la lanternă în nopțile copilăriei mele….

  Vă mulțumesc vouă, Em și Radu…. Pentru cadoul perfect al celor 38 de ani….. Voi avea 40….. Nu încă. Mai aveți timp. Știți bine ce îmi doresc de ziua mea. Și mama știe. Pentru ca aici, “afară”, nu găsesc cărțile voastre…….. De aceea le caut “înăuntru”. Înauntrul meu. Din care acum faceți parte.

  O noapte frumoasă cu lună zglobie vă doresc, copii geniali ce sunteți. Oriunde v-ați afla.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s