Pastiladecianură – răspunsul meu la răspunsul lui…

… de AICI.

O să fiu foarte direct în cele ce urmează; sper să nu te superi.
“Pregătirea politică” pe care o pomenești în comentariul tău nu există, nici la noi, nici la americani, nici la nemți, francezi, spanioli… nu există la nimeni. Pregătirea / expertiza în materie de politică este o consecință a unui proces de durată, timp în care individul respectiv să nu fi făcut decât asta. Poporul, masele, nu au pregătire politică.
Hai s-o luăm altfel: ce este politica? Evitând definițiile pretențioase, cu iz academic și sforăitor, politica nu e altceva decât acea abilitate de a te promova pe tine însuți sau organizația pe care o reprezinți, prin intrigă, minciună și sforării, toate împachetate frumos într-un costum cu cravată și o atitudine condescendent-grețos-superioară dar, odată ambalajul înlăturat, politica nu se deosebește de intrigile de harem sau de bârfele gospodinelor cu batic, adunate la cafea într-o bucătărie amărâtă.

Democrația e doar o iluzie, creată pentru a oferi maselor iluzia că au un cuvânt de spus. În realitate, cei care conduc se ghidează după propriile reguli/interese. Atât în cazul votului direct cât și al celui indirect, opțiunile electoratului sunt limitate la candidații impuși de partide, candidați care au ca directivă principală, în cazul în care sunt aleși, respectarea unor promisiuni făcute ciracilor lor și organizației care i-a promovat.

Uite-te la SUA. Au de-ales între o cucoană frustrată, Hillary Clinton, care s-a evidențiat prin scandalul e-mail-urilor, prin scandalul Paula Jones, prin cel al numirii directorului FBI, prin scandalul Norman Hsu (și mai sunt și altele) și un individ cu foarte mulți bani, Donald Trump, ale cărui apucături și discursuri te fac să te întrebi dacă nu cumva tipul a evadat dintr-o celulă capitonată la un moment dat. Păi, astea sunt opțiuni? Și americanii flutură stegulețe, fluieră, chiuie și se isterizează ca o turmă de maimuțe decerebrate iar dacă-l întrebi pe vreunul care e motivul POLITIC pentru care voteaza un candidat sau altul, se uită la tine ca curca-n crăci și îți servește niște argumente de te lasă cu gura căscată.
Din punctul meu de vedere, românii sunt superiori la faza asta – și nu mă refer aici la pensionarii a căror lume s-a prăbușit de mult așa că votează și ei cu cel mai arătos ți nici la idioții inevitabili ai oricărei societăți; cum spuneam, românii sunt superiori aici pentru că majoritatea celor educați, al căror vot ar putea să conteze, sunt așa de scârbiți de toți căcații din politică încât nici nu se mai prezintă la vot. Și bine fac.

Realitatea e una simplă: în România nu ai ce să votezi, pentru că opțiunile sunt limitate: hoți, sforari, țigani, tinere mămici, proaste de bubuie, care conduc partide alături de tot soiul de jigodii jegoase, foști comuniști sau foști primari care o pupă-n cur pe distinsa doamnă Merkel, și ea fostă comunistă est-germană, convertită brusc la capitalism, de unde vin banii.
Băi frate, tu-ți dai seama că țara asta e condusă numai de idioți și/sau bandiți al căror loc ar trebui să fie pe priciul unei celule?

Nu-ți face iluzii; din fericire, românii știu să se conducă singuri, îi cam doare-n pulă de clasa politică și își urmăresc binele propriu. În momentul în care vom învăța, însă, să avem puțină grijă și unii de alții, chiar dacă nu ne cunoaștem, atunci clasa politică românească va intra într-un căcat cât toate zilele – și asta le-ar plăcea, cu siguranță, pentru că oricum nu fac altceva decât să mănânce căcat cu polonicul toată viața aia a lor, infectă, de “politicieni”.

În altă ordine de idei, de ce-ai renunțat să mai scrii pe blog? Eu te citeam, frate…
Ai motive întemeiate, sunt convins.

Advertisements

2 thoughts on “Pastiladecianură – răspunsul meu la răspunsul lui…

  1. DE ce sa ma supar? Daca n-ar exista o diferenta de opinii si toti am fi intr-un acord unanim, n-am mai avea ce scrie! Inseamna ca lururile ar fi perfecte si fericirea generala ar fi pogorit pe pamint! Ceea ce este imposibil, imperfectiunile noastre se reflecta in tot ceea ce facem.
    Cred ca privim lucrurile din unghiuri diferite. Eu cred in existenta unei clase politice responsabile, una care sa doreasca un bine si pentru cei pe care este menita sa-i conduca, pentru ca politica inseamna pina la urma arta de a-i conduce pe oameni. De ce ccred in asta? Pentru ca expwerienta trecutului ne arata ca a existat o astfel de situatie, o astfel de clasa politica, desi nu perfecta, dar cu toate acestea mult diferita de cea de azi. Iar pentru asta responsabila este chiar Legea electorala si Legea partidelor politice. Pentru mine Constitutia de la 1866 este mult peste actuala Constitutie, ca sa nu mai vorbim de cea de la 1924… rata mica de analfabeti, chiar si dupa 26 de ani de distrugere sistematica a invatamintului romanesc si alti 45 de ani de mutilare alui, isi are originile tot aici. Daca compari televiziunile din tarile care dubleaza filmele straine, vei vedea ca exceptind tarile nordice, doar Romania si Belgia, modelul ales de noi, mai pastreaza titrarea, restul, nemnti, francezi, italieni, etc. au totul dublat, ceea ce inseamna o rata mare de analfabeti (Slava Domnului ca nu le-a iesit celor de la ProTv proiectul lor cu dublajul, si asa au nenorocit populatia Romaniei cu serialele lor de tot cacatul!) In Atena, erau alesi prin tragere la sorti conducatorii, doar functiile care cereau o anumita pregatire, politica, militara, etc. pastrau sistemul numirii, la fel cum sint numiti la noi judecatorii de Presedintele Romaniei. Takis Fotopoulis are o teorie extraordinara pe tema asta, ce mi se pare si extrem de serioasa cu privire la… timpul liber! Abia odata cu aparitia timpului liber (a slujbelor in folosul Statului, platite, ce asigurau existenta familiei) omul a putut sa se ocupe de politica, a avut timp sa gindeasca si viata publica a fost una infloritoare. Din acest motiv el leaga demopcratia politica de democratia economica (termen pe care l-am intilnit numai la el). Si mie mi se pare ca are perfecta dreptate. De ce nu s-ar putea crea o cultura politiica azi in rindul maselor, cind dispunem de atita timp liber?! Ca ne-au lasat politicienii de azi, numai cu timpul liber!!! Educatia este singura in masura a lumina omul. in loc de filme productii ProTV, aiurelile alea de 2 bani, sa faca educatie politica. Ca si asa toti credem ca ne pricepem la politica… sint unii care urmaresc Antenele numai pentru a-si insusi si etala mai tirziu neroziile indrugate acolo, pe post de proprie gindire… politica! Eu zic, se poate! Totul doovedeste asta. Numai trebuie sa existe… vointa politica! Iar Legile fundamentale, (ca doar de-aia sint numite asa!) Constitutia, Legea Partidelor Politice, Legea Electorala, trebuie imperios regindite si rescrise, pentru a produce o schimbare de structura in Romania si nu doar una de decor….

    Liked by 1 person

  2. PS
    Votul indirect, prin reprezentare, asa cum este bine gindit in SUA, evita ceea ce se intimpla la noi, cind votul universal direct aduce in primele pozitii in Stat oameni stersi, figuri jalnice, personaje demne de Circ, sau mai rau, de Casa de Nebuni… Una este sa voteze intreaga masa de votaci, indusi in eroare de demagogii si sofistii din asa-zisele partide politice actuale, adevarate gasti de profitori si jefuitori si alta este ca ei sa delege oameni, cei mai instruiti si capabili dintre ei, pentru a face o alegere in cunostinta de cauza. Sistemul actual cu listele intocmite de partide n-ar mai functiona, in momentul in care acesti reprezentanti s-ar decide sa aleaga cu totul alti oamnei decit cei pusi de partide pe liste, pentru ca este posibil si asa ceva. Partidele ar lua o palma puternica si poate chiar ar fi excluse din viata publica, ceea ce majoritatea lor merita, dar ar fi fortate sa-si aleaga cu grije candidatii, nu ca acum, cind sint puse pe liste si ajung in Parlament, Consilii Judetene, etc. toate caricaturile si jumatatile de oameni… Ce Camera mai este aia in care oameni precum Zgonea, un mincinos si demagog, care n-ar avea ce cauta nici macar intr-un Consiliu local al ultimului catun din Romania, ajung s-o prezideze?!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s