Ce să mai scriu?

sick-of-it-logo-300x300Nu ştiu despre ce naiba să mai scriu, habar n-am. Mă aflu într-o perioadă a existenţei mele profesionale în care încă mă chinui să-mi (re)găsesc ritmul, după schimbarea celui de-al treilea loc de muncă din decembrie încoace şi, ca atare, sunt oarecum în derivă în plan creativ. În treacăt fie spus, mă minunez cât de proşti ne cred patronii firmelor; cred că aceştia au convingerea fermă că suntem, cu toţii, nişte retardaţi cu bale la gură pe care pot să-i fută cum vor ei – evident, asta se leagă de schimbările pe care le-am pomenit mai sus dar aici e altă poveste.

Să mai scriu despre idiotul care mi-a spart maşina şi s-a ales cu o staţie, cu o cameră video, o cutie cu 100 de pixuri promoţionale şi cu o geantă de laptop cu acte legate de deplasările mele? Acuma, omu’ a fost OK, pentru că a lucrat profesional – nu mi-a stricat nimic iar maşina se încuie la fel de bine dar mă oftic pentru că mi-a luat agenda în care aveam o groază de notiţe utile (pentru mine), fapt pentru care am pus şi un bilet în parbriz, pe care scrie aşa: “Pentru zdreanţa care mi-a spart maşina. Dacă treci pe-aici, adu-mi înapoi agenda şi las-o sub maşină. Staţia, camera video, pixurile şi geanta poţi să le păstrezi sănătos şi să ţi le bagi direct în cur. Te anunţ că ai lăsat pe bancheta şoferului un obiect (nu spun ce) de pe care poliţia a prelevat amprente; amprente s-au găsit şi pe uşă aşa că eşti halit, cretinule!” Copilărie? Poate, dar mă distrez cosmic să-i văd de la geam pe trecători citind biletul ăla. Doamne, ce bătaie i-aş fi dat animalului dacă-l prindeam!

Cum ziceam, despre ce naiba să mai scriu?
Aş scrie despre curioasa, aproape dubioasa lipsă de controverse vis-a-vis de legea antifumat, cea mai dură din toate ţările europene, pe care România a adoptat-o la fel de bucuroasă ca o curvă ce a prins un client cu pula mare şi buzunarul plin. Că legea e tâmpită, aia se vede de la distanţă. Nici măcar în Marea Britanie, laboratorul european pentru testat restricţii şi încălcări flagrante ale libertăţii individuale, legea antifumat nu e atât de dură ca în România. Practic, la noi, prin legea asta, fumătorii au fost pur şi simplu excluşi dintr-o ramură importantă a circuitului social – nu prin faptul că legea îi obligă să nu fumeze în instituţii, spaţii publice închise sau în locurile de joacă pentru copii; asta o făceau, oricum, majoritatea, şi înainte, dintr-un bun simţ elementar – ci prin faptul că legea îi trece într-o categorie aparte a cetăţenilor, îi plasează într-un soi de acvariu social unde să fie expuşi oprobiului public pentru simplul motiv că – ce oroare! – fumează.
România a fost de când se ştie o ţară atipică, cu o tendinţă spre cele mai tâmpite extreme: românii sunt gata să-i pupe în cur pe toţi golanii care vorbesc o limbă maternă alta decât româna (vezi recentul caz Heinzmann, târâtura belgiană care, la ora la care scriu, se află, încă, în poziţia de CEO al Tarom) dar, în acelaşi timp, românii sunt la fel de pregătiţi să-i fută pe ai lor din cele mai neînsemnate motive, doar pentru a-şi satisface primitivul complex de inferioritate cu care s-au născut sau care le-a fost indus de către nişte părinţi tâmpiţi.
Faptul că legea asta antifumat a venit fără norme de aplicare şi, ca atare, a fost desemnată Poliţia Locală pentru a o impune, mi-a generat accese isterice de râs – în definitiv, ce alte atribuţii poţi să dai Poliţiei Locale, ai cărei angajaţi nu sunt decât nişte derbedei cu cel mult un liceu terminat în chinuri, decât să vâneze fumători pe străzi? Faptul că legea antifumat va genera pierderi uriaşe industriei HORECA, asta nu-i mai interesează pe dobitocii care au votat-o şi nici pe Dobitocul care a promulgat-o, şi ţin să subliniez că respectivele pierderi nu vor fi suportate din buzunarul patronilor de cluburi, baruri, hoteluri sau restaurante, ci de către angajaţi, în primă instanţă, prin micşorarea salariilor apoi de către Stat, prin scăderea cuantumurilor taxelor şi impozitelor şi, în ultimă instanţă, de către noi toţi.
O altă absurditate a legii ăsteia, demnă de un roman distopian, e interdicţia de a fuma în maşina de serviciu, ca şi cum fute pe cineva grija ce dracu’ fac eu în cabină. Se pare că retardaţii care, chipurile, conduc ţara asta, nu cunosc legea elementară a şoferului profesionist: în cabina maşinii pe care o conduc, dacă nu e de transport public, eu sunt director, eu sunt barosanul, eu sunt Dumnezeu. Nici Tata Moise, cu ciomagul lui, n-are dreptul să vină să-mi dicteze ce să fac eu în cabină iar dacă am chef să dau muie, dau muie, iar dacă am chef să fumez, atunci fumez cât vrea măciuca mea, punct. Adevărul e că l-aş lua pe un idiot din ăsta de pe la Parlament sau Guvern cu mine, să stea câte 283 de ore în cabină – dacă nu l-aş omorî eu înainte – ca să vadă şi el cum e şi după aia să-mi bâlbâie de legea antifumat. Tâmpenii. Nici un caraliu, fie el local sau nu, n-o să-mi poată interzice să fumez sau să fac orice altceva în cabină, atâta vreme cât nu e cu alcool, droguri sau altele, similare ca interpretare în Codul Rutier sau în cel Penal, punct.
Ce mă frământă pe mine, însă, a propos de legea asta, e altceva. Nu faptul că România a adoptat-o cu o grabă suspectă; cum spuneam şi cu alte ocazii, România a rămas aceeaşi slugă credincioasă prin vocaţie, gata să ia flegme în gură şi puli în cur cu aceeaşi bucurie de la oricine se răsteşte la ea. Înainte erau, chipurile, ruşii, acuma flegmele vin de la Bruxelles şi de la Washington. Dumnezeule, nici măcar Albania aia prăpădită n-are vocaţia de slugă a României! Înţeleg până şi eu, cu mintea mea înceată, conceptul de “geopolitică” dar chiar să-i laşi pe toţi căcaţii pe nume Obama, Merkel sau Lagarde să se pişe pe tine în timp ce tu te târăşi, umil, în genunchi – asta e ceva ce nu pot să înţeleg, oricât m-aş chinui. Nu că aş fi vreun naţionalist din ăla coclit, care-şi pictează pe moacă tricolorul şi rage Deşteaptă-te române! pe la vreo adunătură de masă dar e neplăcut să conştientizezi faptul că o lume întreagă râde de tine când te vede în genunchi, cu gura larg deschisă şi cu chiloţii în vine, aşa cum e privită România acum.
Cum spuneam mai sus, ceea ce mă frământă e altceva: de ce a adoptat România legea asta antifumat, excesiv de dură, într-o viteză de neînchipuit, fără norme de aplicare… nu cumva pentru a se conforma unor ordine venite de la stăpânii de le Bruxelles? Şi dacă da, de ce? Asta era prioritatea zero? Bandiţii ăia din Austria ne fură pădurile, bandiţii ceilalţi din Austria ne fură petrolul şi ni-l vând înapoi la suprapreţ, băncile şi multinaţionalele străine (ce pleonasm!) ne fură capitalul intelectual şi pe cel fizic iar noi ne grăbim să-i transformăm pe cei cărora le place o ţigară într-un fel de paria ai societăţii, bau-baul din poveştile cu zâne şi zmei.
Ne mor copiii infestaţi cu Escherichia Coli aflată în produsele unei fabrici de căcat, pe al cărei patron l-a durut fix în cur de respectarea unor norme elementare de igienă iar pe noi ne preocupă să le interzicem unora să fumeze în maşina de serviciu. Hilar. A propos de Escherichia Coli, urmăresc cu amuzament nesfârşit cum idioţii de pe la ştiri zic, cu toţii, “ecoli” – le e chiar atât de greu să pronunţe numele corect al bacteriei ăsteia? Probabil că da, dacă stai să asculţi ce exprimări de căcat au; cred că ăştia nici să înjure corect nu ştiu.

Cum ziceam, nu ştiu despre ce naiba să scriu. Despre guvernul ăsta de cretini care s-a rupt total de realitatea umană şi se crede la conducerea vreunei corporaţii din Pipera? N-are sens, scriu alţii despre asta şi o fac chiar bine, cu rezultate zero aşa că de ce naiba m-aş obosi eu?
Să scriu despre gafele monumentale pe care le fac şi Cioloş ăla şi Iohannis ălălalt – ce-ar mai fi de spus aici decât că, dacă nu sunt voluntare, ceea ce le-ar conferi ălora doi măcar o aparenţă de luciditate (cinică, dar luciditate, totuşi), dacă nu sunt voluntare, ziceam, atunci e foarte grav, pentru că înseamnă că România e guvernată de idioţi, pur şi simplu.

Nu ştiu despre ce să scriu. Mă duc să-mi deschid o bere, să-mi aprind o ţigară şi să citesc ce-au mai publicat cei din blogurile pe care le urmăresc. E acolo o groază de material trăsnet şi aş trânti câte un comentariu apreciativ la fiecare, dacă nu m-ar ţine în loc lenea asta atavică ce mă caracterizează. Oricum, mulţumită autorilor respectivi, am ce citi.

Advertisements

3 thoughts on “Ce să mai scriu?

 1. sa mai zica vreunu’ ca n-avem coloana vertebrala! ba avem, cum nu? doar ca e curbata bine de tot spre inainte. e ok, ne iese curu’ in evidenta…
  nu inteleg cum in atatea sute de ani de stat pe burta nu am fost capabili sa eradicam hemoroizii

  Like

 2. Păi, n-am fost capabili pentru că atunci când am avut stăpâni nu ne-au dat ei voie iar în scurtele perioade în care n-am avut, cui să cerem voie? România e ca idiotul ăla care îşi cere singur permisiunea să bea un pahar cu apă şi nu ştie dacă să şi-o acorde sau nu.
  E trist, pe bune că e trist halul în care e poporul ăsta. Ne batem în piept că dacii rupeau norii şi ne îmbătăm cu iluzia asta în timp ce realitatea e că dacii locuiau în bordeie săpate în pământ, ca viezurii dar e greu să accepţi realitatea; mai uşor e să trăieşti cu iluzia că eşti “cineva” pentru că asta te împiedică să vezi cum ceilalţi se pişe pe tine ca pe prostul satului, ăla care cade-n cur la bâlci.

  Liked by 3 people

 3. Astea sunt numai excese crase de slugarnicie ale unei clase politice alienate si rupte de realitate, dar au la baza lor doua motive, pentru ca de altfel la toate derapajele evidente si periculoase de la regulile democratiei condamnate de partenerii politici de astazi ai ROManiei umfla pieptul lor bolsevic si cu accente de fals nationaism arat cu degetul spre acuzatori, invocind precum Ceausescu, “neamestecul” in treburile launtrice, independenta si dreptul la autodeterminare… Unul este pentru a ne arata noua ce “rai” sunt strainii si cum ne mai obliga sa ne adaptam legislatia la toate cerintele europene sau eurio-atlantice, desi aberatiile lor legislative nu mai au pina la urma nimic comun cu legislatia european, si asta din dublul motiv de-a ne “pedepsi prin mana altora”, cacio pina la urma politicienii nostri ne urasc pe noi infinit mai mult decit o facem noi. Doi, din dorinta de-a arata Occidentului ca ei merg cu legislatia europeana chiar mai departe decit o face apusul, din aceeasi nevoie de slugarnicie care mai ioeri o manifestau in fata rusilor, aratindu-le ca noi “edificam” comunismul chiar mai bine decit o fac ei, ceea ce i-a determinat sa retraga din ROMania armata de opcupatie, poate singura tara din blocul de la Varsovia care a beneficiat de acest statut…
  Poate mai exista aici si o anumita doza de prostie nevinovata, incompetenta si incapacitatea de-a intelege legislatia europeana, pe linga cinismul si prostia lor vinovata, asa cum o fac in tot ce priveste legile europene ce trebuiesc aplicate si in ROMania….(cine stie cine le facelor traduceruile, oameni care n-au niciun fel de pregatire juridica, iar specialistii in legislatie habar n-au de textele originale…)

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s