Răspuns pentru mischatz

Vreau să-ţi răspund la comentariul de aici. Îl reproduc mai jos.
mie nu imi pare nimic in neregula (cum a zis un ilustru…pe partea economica) sa taxezi slabiciunile unei anume categoriia ce e bolnava – incercarea de a spala creiere, doar pentru marimea bazei de selectie.

Din punct de vedere economic, de acord cu tine – banul trebuie să circule.
Ocupaţia mea mă poartă, cam de trei ori pe săptămână, prin trei stabilimente de tipul “mall”: Băneasa Shopping Center, Megamall şi Promenada. Tragedia o percep atunci când privesc în jur şi văd, cu nu multe excepţii, ce faună nenorocită populează mall-urile la orice oră din zi – o subspecie a lui homo sapiens, aş putea spune, înţolită de parcă se duce la Balul Operei din Viena, cu atitudini şi mers de prinţese de Foaie Verde; ţoape şi cocalari de toate vârstele, cu moace de cretini şi nişte expresii infinit de prosteşti şi de arogante; ai senzaţia că fiecare individ din ăsta are câte o oglindă în faţă, permanent, în care se studiază non-stop, pentru a se admira pe sine.
Băi, li se citeşte tâmpenia şi incultura pe feţe şi dacă la bărbaţi mai merge (sexul tare, eh?) la femei e absolut îngrozitor. În afară de bot, ţâţe şi cur, mare lucru nu arată damele astea; dacă le priveşti în ochi te sperii, dracului, de ce vezi acolo pentru că fie sunt încruntate de zici că vor să sară la beregată fie expresia din ochii lor e cea a unui guvid mort alaltăieri şi uitat în soare lângă tomberon.
Nu vreau să generalizez, pe bune; excepţiile sunt atât de puţine însă încât poţi să faci o analogie cu principiul sociologic de inteligenţă al mulţimilor: cel mai mic IQ dintr-o mulţime defineşte IQ-ul mulţimii însăşi şi atunci mă întreb, de unde naiba au oamenii ăştia bani şi timp de pierdut prin mall-uri la ora 10, 11, 12? Ce fac ei, de fapt? Cine-i întreţine? Care-i treaba cu şleahta asta de maimuţe de mall, frate??

Advertisements

3 thoughts on “Răspuns pentru mischatz

 1. recunosc deschis ca n-am nici cea mai vaga idee! au fost momente in care am fost tentat sa adopt un raspuns facil – sunt in mall, dar nu au bani de cheltuit, sunt banii lu’ mamica… d-astea.
  realitatea trista e ca indivizii astia cumva mimeaza viata. si ies pe strada intocmai ca niste exponate. toata viata pentru asta muncesc. mi-as dori asa angajati, stiu ce ii motiveaza. paiatele astea nu au nicio pasiune sau hobby, idei proprii si dubii.
  parerea mea sincera despre bipedele astea e ca uneori, doar uneori (cum ai spus tu, cand au ochii inchisi) imbogatesc baza genetica a omenirii. a se pastra cu sfintenie in prezervative!

  Liked by 2 people

 2. PS ai remarcat ca si numele alese pentru muzeele in care isi duc viata sunt pe masura inteligentei lor?
  megamall – puternic, socant, mega…
  afi – scurt, concis, il retine si-un caine
  baneasa – sa stie “omul” unde sa mearga
  liberty – faliment, tata, ce ne iei cu concepte d-astea abstracte?

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s