Gloanţe oarbe (4)

Conform unui studiu realizat de o instituţie numită “Institutul Român de Studii şi Cercetări Avansate Giftel Education”, unul din patru (1 din 4) copii români are un IQ de peste 130 (sursa: Adevărul). România se situează, astfel, la un nivel peste media mondială la acest capitol.
La o privire superficială însă, dacă studiul menţionat e pe bune, înseamnă că ne tâmpim pe măsură ce creştem pentru că altfel nu se explică cum de suntem atât de idioţi încât să suportăm, resemnaţi, bătaia de joc a oricărui căcănar la costum de pe axa Washington-Bruxelles-Bucureşti…

bullet
Atentatul de la Paris a demonstrat, dacă mai era necesar, că Europa e, în general, în rahat până la ochi iar Franţa, mai precis serviciile secrete franceze sunt degeaba. Va să zică Francois Hollande e lăsat să meargă la meciul Franţa – Germania fără ca nici un serviciu de informaţii să suspecteze ceva – vă daţi seama ce-ar fi putut ieşi de-aici?
Vulnerabilitatea Europei e deja manifestă iar icnelile trepăduşilor de la Bruxelles coordonaţi de fosta comunistă est-germană Angela Merkel sunt crâncen de patetice; imobilizaţi între noţiunea de “politically correctness” şi o sfântă frică de refugiaţii pe care tot ei i-au încurajat să migreze în Europa, rahaţii ăia nu mai ştiu încotro să privească pentru a găsi soluţia. Ei bine, soluţia nu mai există, s-a dus, e pa-pa.
Utopia Europeană s-a dus dracului. Întrebarea e, ne ducem şi noi odată cu ea sau vom fi, măcar o dată în viaţă, deştepţi?

bullet
România a fost, dintotdeauna, ţara lui “merge şi-aşa” şi ultima dovadă în acest sens e oferită de componeţa noului guvern condus de Dacian Cioloş, un individ destul de dubios din punct de vedere al afinităţilor politice şi economice. La ce biografie zburlită are, ar putea fi foarte bine omul corporaţiilor multinaţionale care au pus laba pe Europa sau omul serviciilor secrete din cel puţin trei ţări (România, Franţa sau SUA) sau poate ale tuturor la un loc.
Dacă citeşti numele miniştrilor cabinetului condus de Cioloş, te ia cu fiori reci pe spate pentru că avem acolo oameni de trei categorii: una – habarnişti fără studii de specialitate, două – indivizi ancoraţi bine în fostele regimuri politice şi trei – Vasile Dâncu. Prin poziţia sa în noul guvern, Vasile Dâncu (alt exponent al SRI) poate garanta că structurile administrative la nivel naţional vor rămâne neschimbate, infestate de PSD-işti iar Grupul de la Cluj va avea, în continuare, o influenţă nefastă asupra politicului şi economicului românesc.
Şi-atunci, despre ce dracu vorbim aici? Numai eu am senzaţia că preşedintele Klaus Iohannis cel incoruptibil (care, în treacăt fie spus, a fost prins grav cu şoalda cu casa aia închiriată la Raiffeisen Bank)  joacă tontoroiul prin praf şi printre balegi cu Traian Băsescu, la ceas de seară, pe aleile de la Cotroceni? Bleah, mi-e silă…

bullet
Am citit zilele astea diverse opinii ale unor autori, legate de faptul că România se află – după cum afirmau dumnealor – sub un atac susţinut asupra instituţiilor fundamentale pentru funcţionarea normală a statului: siguranţa, sănătatea, învăţământul şi ultima pe listă, cu voia dvs., Biserica.
Acuma, după cum am mai spus, respect dreptul oricui la opinie dar să spui că Biserica face parte dintre instituţiile esenţiale ale unui stat laic şi să te referi direct la Biserica Ortodoxă Română ca la un motor al statului, asta e deja prostie curată. Biserica se atacă, de fapt, pe ea însăşi, prin gafele monumentale, atitudinea de căcat a slujbaşilor săi (în special a gradelor superioare, ca să zic aşa) precum şi prin faptul că în atâţia ani n-a reuşit să se ridice nici măcar la nivelul unei secte de tremurici în privinţa ajutorării mulţimii de amărâţi din ţara asta – iar târâturile alea din fruntea instituţiei se plimbă în limuzine de lux într-o ţară în care mai există copii care mănâncă doar o dată pe zi, te miri ce.
Aşa că bă, autorii lu’ peşte, mai gândiţi puţin înainte de a aşterne inepţii pe ecran, da?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s