De ce refuz să ies în stradă

1. Pentru că tot ceea ce se întâmplă acum este o manifestare pur emoţională, viscerală, în care logica nu are nici măcar 1% pondere. În ultimă instanţă, intransigenţa protestelor se va dilua, ca urmare a diminuării emoţiilor pe de-o parte şi a infiltrării manifestanţilor cu agenţi ai partidelor, pe de altă parte. De 25 de ani, de fiecare dată a fost la fel şi nu văd nici un motiv pentru care acum ar fi altfel.

2. Pentru că “opoziţia”, adică Blaga, Gorghiu şi ceilalţi ţuţări au sărit deja, ca nişte chivuţe cu fuste lungi, la scandal, la fel ca babele din blocuri care asistă de la geamuri la certurile de pe stradă apoi şontâcăie, rânjind, pe scări în jos, ca să-i dea cu plasa în cap ăluia care a pierdut.

3. Pentru că nimeni, absolut NIMENI nu a cerut, cu glas tare, o lege a lustraţiei, conform căreia TOŢI cei compromişi, judecaţi, condamnaţi cu suspendare sau fără, TOŢI cei care au colaborat cu “serviciile” să fie excluşi, pentru totdeauna, din mediul politic şi să li se interzică, pe viaţă, canditatura sau afilierea, sub orice formă, la acesta. S-a cerut. Să vedem dacă iese…

4. Pentru că un condamnat penal ca Dragnea are tupeul de a da indicaţii şi nu i se bagă bocancul legii direct în gură apoi în jos pe beregată.

5. Pentru că am auzit jurnalişti, analişti la diferite posturi de radio care îi calificau drept laşi pe cei care nu ies pe stradă, ceea ce îmi creează o imagine clară a gradului de prostie, primitivism colectivist şi suficienţă de care suferă, în continuare, societatea românească.

6. Pentru că nimeni nu a ieşit să protesteze în felul ăsta atunci când au crescut taxele, când au scăzut salariile şi pensiile, când jigodiile alea de la parlament, cotroceni sau guvern au fost dovediţi ca mincinoşi şi infractori.

7. Pentru că, în discursul său, rahitic, patetic şi inutil, Klaus Iohannis nu a scos nici măcar o vorbă despre asanarea TOTALĂ a haznalei politice din România, referindu-se, cu o grijulie atenţie, doar la aspecte generale care nu l-ar putea incrimina ca partizan al schimbării totale a unui sistem putred şi nenorocit.

8. Pentru că acelaşi Klaus Iohannis a uitat celebra sintagmă “punct şi de la capăt,” care putea să fie prima treaptă urcată de el pe un piedestal ce l-ar fi consfinţit drept cel mai iubit preşedinte al României. S-a împiedicat însă.

9. Pentru că nimeni nu a cerut dispariţia buboiului numit UDMR ca formaţiune politică, ceea ce relevă cum nu se poate mai limpede faptul că românii se cacă pe Constituţie, de la cel mai mic la cel mai mare. Dacă nu vedeţi legătura, o veţi vedea la următoarele alegeri, când atât liberalii cât şi ceilalţi se vor umili în genunchi la UDMR pentru voturi, ceea ce va perpetua un sistem politic aberant, născut parcă din delirul unui toxicoman în sevraj.

10. Pentru că un individ pe care îl cheamă Calimente şi e la liberali a îndrăznit să atace vocal fenomenul din stradă iar madama lui, Gorghiu aia, în loc să-i comunice, sec, “Cară-te şi să nu mai vii pe-aici,” a bâiguit că va discuta problema în BPN, ca şi cum mitocănia şi măgăria ar fi fapte sancţionabile de către vreun Birou Politic, oricare ar fi el.

11. Pentru că, în sfârşit, totul se va transforma într-o petardă fâsâită iar rotaţia cadrelor va reîncepe, vioaie, cu binecuvântarea unui Preşedinte impotent politic, care încă nu ştie unde să se poziţioneze ca să nu supere pe nimeni prea tare.

Dacă mă înşel, o să-mi cer scuze cititorilor mei, aici, pe blog, cu majuscule.
Dar nu mă înşel.
Din păcate.

Advertisements

3 thoughts on “De ce refuz să ies în stradă

  1. Ai o nota de realism iesita din comun!
    “Buboiul” este marota pe baza careia traieste linistita toata clasa asta plitica degenerata, toti maimutoii din politica romaneasvca, daca ar dispare, ei nu si-ar mai gasi sensul. Alta galusca n-au sa indese in gura romanilor.

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s