6.

Toată vânzoleala din presă pe tema aşa-numitului “Grexit”.

Tot felul de indivizi, cu rang mai mult sau mai puţin înalt în marea finanţă precum şi o droaie de jurnalişti la publicaţiile economice se străduiesc să inoculeze în public ideea că eventuala (dar foarte puţin probabila, după mine) ieşire a Greciei de sub mâna binevoitoare a UE va genera o tragedie de proporţii globale, care ne va afecta pe toţi, fără excepţie.
Call me paranoid dar scenariile astea s-au repetat în trecut şi au fost folosite pentru a justifica tot felul crize şi crizuţe (mda, ce mai termen…) prin care marea finanţă şi-a mai tras nişte bani deoparte – din buzunarele noastre.

O să auzim, probabil, în curând, prin mass-media, argumente de tipul “Benzina şi motorina, precum şi bunurile de larg consum dependente de acestea, se vor scumpi din nou, ca urmare a ieşirii Greciei din UE, fapt ce afectează dramatic atât economiile puternice ale lumii dar, mai ales, pe cele emergente”.

Dacă mă întrebaţi pe mine, THIS IS BULLSHIT.

Advertisements

One thought on “6.

  1. Complet de acuerdo pt Grexisterie! In general, pentru tiparul asta de atitudine, isteria catre un subiect anume. Paine si circ functioneaza doar cand e atat de evident?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s