Cine e, de fapt, prostul aici…?

pontaVe Ve Ponta.
Sigur, toată presa geme de opinii, anateme şi miruiri în format A4 cu privire la primul-ministru (sau prim-ministrul?), ca şi cum pe numitul Ve Ve l-ar durea undeva de toate cele înşirate de o mână de jurnalişti care, de fapt, îşi varsă şi ei oful, până la urmă, prin mijloace specifice – ca să folosesc limba de lemn a epocii curente.

Nu pot să încep a scrie cele ce urmează fără să repet, în prealabil, ceea ce am mai spus înainte: din punctul meu de vedere, clasa politică românească, indiferent de orientare – ca şi cum ar exista vreo diferenţă notabilă – nu e altceva decât o adunătură scârboasă de paraziţi, varianta bipedă a unor hibrizi malformaţi rezultaţi din încrucişarea nefericită şi nefirească dintre viermii de gălbează, tenii şi viermii de pe cadavre. Asta ca să ne lămurim cum stau lucrurile de la început. Dacă eşti dintre cei care halesc mici pe la adunăturile electorale, nu mai citi că n-are rost; nu te vreau pe blogul meu aşa că dă-i drumu’ de-aici, cară-te.


Ziceam, aşadar, de Ve Ve Ponta care, conform presei, se scaldă într-un fluviu de rahat – nu că n-ar fi obişnuit cu asta. Madam Gorghiu de la liberali şi domnu’ Blaga, cu alura sa de pitbull, se dau de ceasu’ morţii să-l îngroape pe Ponta în căcat, ca şi cum ei şi partidul lor de tăntălăi n-ar fi fost printre cei care au nenorocit ţara asta la un moment dat.
N-o să mă apuc acuma să fac istoricul cazului Ponta – îl ştie cam toată lumea. Conform analiştilor – mă amuză teribil legătura dintre analişti şi anal, una foarte reală, altminteri – Ponta care, dintr-o eroare a naturii umane a ajuns prim-ministru, nu e altceva decât copilul lui Iliescu şi elevul lui Năstase: mult mai rău decât primul, mult mai bandit decât al doilea. Apud “opoziţia”, Ve Ve Ponta, capul tuturor răutăţilor, e vinovat de toate relele şi nenorocirile care s-au abătut peste poporul ăsta amărât.
GREŞIT! Fundamental, irevocabil şi irefutabil greşit! Ponta nu e altceva decât produsul nefericit al sistemului curent, avortonul rezultat din relaţiile contra naturii care au loc în politica europeană, aceeaşi politică ce a dat naştere unui specimen ca madam Merkel care nu sunt convins că n-are un ditai dărab de pulă pe sub fusta aia a ei – sau unui Hollande care dracu’ ştie ce are în nădragi da’ pulă sigur nu.
Oameni buni, Ponta nu e altceva decât produsul perfect al sistemului care a nenorocit România de 25 de ani încoace, sistem ce înglobează, la grămadă şi fără diferenţe, PNL, PSD, PD, UDMR, UNPR, PNŢ şi celelalte conglomerate de căcaţi cu cravată şi maniere de chivuţă care s-au înghesuit, din ’89 încoace, să mai sfâşie o bucată din România şi din poporul ăsta care odată era bun, acuma nu e decât un mare rahat.
Ştiu că sunt unii care m-ar mânca fript pentru că îi bag în aceeaşi oală pe toţi dar, pentru numele Ăluia-În-Care-Credeţi, încercaţi să gândiţi puţin, oameni buni! Ce s-a întâmplat de 25 de ani încoace, cu liniuţe, aşa?

– industria româneacă a fost distrusă;
– industria alimentară a fost distrusă;
– industria chimică a fot distrusă;
– agricultura a fost distrusă;
– învăţământul a fost distrus;
– sistemul de sănătate a fost distrus;
– ordinea publică a fost distrusă;
– conştiinţa civică a fost distrusă;
– identitatea naţională şi cea culturală au fost distruse;
– flota a fost distrusă;
– transporturile au fost distruse;
– pădurile au fost defrişate;
– mineritul a fost distrus;
– petrolul l-au luat austriecii;
– gazele le iau ruşii – şi austriecii,

… şi le-am luat la nimereală, că dacă dezvoltam detaliat, nu-mi ajungea toată luna să scriu. Cine a fost “la putere” toţi anii ăştia? Au fost PSD, PNL, PD, PNŢ, UNPR, UDMR… şi lista ar putea continua. Toţi nemernicii ăştia au avut grijă să formeze un sistem care să jefuiască şi să distrugă România, cu voie, evident, de la Bruxelles, nu fiţi naivi – nimic nu s-ar fi întâmplat aici fără ca mai întâi să se primească aprobare sau ordin de la târâturile alea, de la târfele alea din Belgia.
Şi vine acuma o tanti Gorghiu – ce bună eşti, ce nebunii am putea să facem amândoi! – şi un nenea Blaga şi alţi indivizi asemenea lor şi se jăluiesc cu lacrimi mari că ce rău şi ticălos e Ve Ve Ponta. Da’ voi cum aţi fost, mă, la timpul vostru? La fel de nenorociţi, la fel de curve, la fel de criminali, la fel de scârbe ca şi ăsta micu’ de-acuma. România se află aici şi din cauza ticăloşiei voastre şi din cauza ticăloşiei „celorlalţi”. Indiferent de iniţialele găştii din care faceţi parte, aveţi toţi aceeaşi poziţie: în genunchi, cu pula Bruxelles-ului în gură şi cu o mână în buzunar, numărând banii pe care i-aţi furat şi îi furaţi în continuare.
VOI TOŢI SUNTEŢI SISTEMUL CARE A FĂTAT AVORTONUL NUMIT VICTOR VIOREL PONTA.

Klaus Werner Johannis
Îl compătimesc pe tipul ăsta, pe bune şi de-a-devăratelea, fără glumă.
Un băiat altminteri de treabă, care se descurca onorabil ca primar dar ca preşedinte e cam pielea pulii – aşa şi trebuie, pentru că nefericitul a fost aruncat la Cotroceni fără ca el să vrea asta. Se folosesc de el toţi: şi ai lui, şi ăilalţi, şi ăi de la – din nou – Bruxelles aşa că treaba lui, conform fişei postului, e să arate inteligent (dacă chiar era, fugea mâncând pământul de candidatură…) şi să facă ce i se spune, fără prea multe comentarii în afară de prostelile alea de pe Facebook, bune de fraierit copiii de ţâţă.
Johannis e, deocamdată, fata mamii cea cuminte, frumoasă, deşteaptă, virgină şi devreme acasă pe care ar fute-o toţi dar deocamdată ea stă închisă în casă şi le-arată curul de la geam. Faptul că în mandatul lui, Codruţa Kovesi a dat drumul din lesă băieţilor ei, nu lui i se datorează ci directivelor venite de acolo, din Belgia, din bordelul ăla. Nu că asta ar fi rău – Codruţa, I will always love you, you know that – dar, la naiba, chiar nimeni nu vede că locul bandiţilor arestaţi e pe cale să fie luat de bandiţii (încă) nearestaţi?
Adică ce, voi chiar credeţi că genul ăsta de „guvernare de Facebook”, nemaiîntâlnită nicăieri la asemenea amploare, e doar o marotă a băiatului ăstuia? Ai zice că l-a plătit Suckerberg ăla, inventatorul, cică, al feisbucului… Din nou: nu fiţi naivi, mă; NIMIC nu se întâmplă altfel decât planificat, analizat şi estimat.
Credeţi cumva că Johannis îl aleargă cu mopul pe Ponta când îl prinde singur pe la Cotroceni? Nici vorbă: amândoi ştiu că nu sunt decât actori, doi clovni nefericiţi în circul european din care România face parte la ora asta. Ce mă enervează maxim e că României i-a fost rezervat rolul ăluia care cade singur în cur la fiecare reprezentaţie şi încasează, cu rânjete fericite, drept în gură, flegmele publicului.
Acuma, s-or găsi unii s-o bage pe-aia cu “atribuţiile constituţionale ale preşedintelui” dar ar fi mai bine să vă abţineţi, pentru că documentul ăla numit Constituţia României e de mult hârtie de şters la cur pentru toată clica de “politicieni” care s-a perindat prin diversele instituţii ale statului.
Că Johannis nu poate să-l bată pe Ponta cu pula în frunte, aia e clar; că Johannis stă ca muta şi o încasează stoic, e la fel de clar pentru orice bou dar ce dracu’ se întâmplă, de fapt, dincolo de uşile închise? Stă Preşedintele cu telefonul la ureche, aşteptând ordinele de la Bruxelles? Râde Ponta şi cu curul de noi toţi, văzându-ne cum speculăm asupra a ceea ce ar putea, fi, de fapt, doar o sarabandă deşucheată a clasei politice româneşti? Habar n-am, mărturisesc. Paradoxal însă, cel mai dubios dintre toţi mi se pare Johannis – ce naiba îl mână pe omul ăsta să intre în troaca porcilor?
De fapt, Johannis va fi, în cele din urmă, sacrificat cu fast pe altarul dezintegrării identitare a României, odată cu introducerea monedei Euro şi doar un miracol ne-ar mai putea salva de asta. Pe noi – pe el, nu. Odată cu primul pas peste pragul de la Cotroceni, Klaus Johannis s-a transformat în propriul său cadavru. Requiescat in pace, te-ai dus pe pulă.

Revenind la Ponta, nu soarta lui ar trebui să ne preocupe – că se va alege praful de el sau nu, chiar nu contează în ceea ce ne priveşte. Ar trebui, însă, să fim în alertă maximă vis-a-vis de ce se va alege de noi toţi, ca popor. Volens-nolens, chit că ne convine, chit că nu, suntem, toţi, parte a României, a acestei ţări – încă – superbă, bogată şi deosebită. Nu zic acuma să ne vopsim feţele în roşu-galben-şi-albastru şi să urlăm imnul pe străzi dar dacă am putea să dirijăm mai multă energie în a fute clasa politică şi mai puţină în a ne fute unii pe alţii, tot ar fi ceva: măcar am trimite un mesaj de coeziune acolo unde trebuie, amintindu-le târâturilor de la parlament, Bruxelles sau Cotroceni că nu ne mai lăsăm futuţi de nimeni, indiferent ce căcat mănâncă prin campaniile alea ale lor în care ar fi în stare să ne sugă şi pula pe sticlă în direct, doar-doar om pune ştampila aia pe ei.
În ceea ce mă priveşte, atâta timp cât voi recunoaşte un singur nume pe buletinele alea de vot ca fiind parte a “vechii gărzi”, nu mă prind ăştia la vot nici dacă îl bagă obligatoriu – mai bine mă duc la pârnaie decât să ştiu că-mi fac rău singur, cu mâna mea.

UPDATE CU IOAN RUS
Nu ştiu dacă remarcile ăstuia au fost făcute deliberat, dacă a existat un anumit context, dacă au fost regizate sau dacă omul a răbufnit, pur şi simplu, ca un bou. Situaţia per total a devenit de-a dreptul hilară – România se transformă, pe zi ce trece, într-o glumă proastă cu iz de mahala.
Nici nu mai contează, de fapt; pentru ce-a spus, contextual sau nu, Ioan Rus nu merită altceva decât o flegmă uriaşă drept în gura aia pe care scoate tâmpenii. Mitocanule!

Advertisements

7 thoughts on “Cine e, de fapt, prostul aici…?

  • Păi hai să nu mai facem gura “O” – mişto exprimarea, o să o ţin minte! Îmi aduce aminte de South Park, episodul ăla cu Purity Rings…
   Hai să ne asumăm dracului o identitate – aceea de români precum şi responsabilităţile care decurg de-aici. Hai să fim aşa cum eram acum 25 de ani: când cădea unul pe stradă, săreau să-l ridice cinş’pe; în zilele noastre îi fut şi două picioare în coaste ca să-i ia portofelul!

   Liked by 2 people

   • sunt perfect de acord cu tine!

    acum destule ierni, am ignorat un betiv ce zacea in strada. cand m-am intors de la pregatirea inspre care ma grabeam, omul era mort si dezbracat. si asta se intampla la 20 de metri de intrarea intr-un spital. true story… de atunci, eu nu am mai stat deoparte…

    problema e ca ca noi (sic! acum nu ma mai pot abtine, cacofoniile sunt zemoase rau) vor spune multi “haidem”. si mai mult ca sigur vom genera un val, care va duce la transpunerea minciunilor adolescentului. cele de genul “de maine ma apuc de invatat; de maine ma las de fumat; dezbraca-te ca nu-ti fac nimic/nu, ca sunt virgina”… aia 9 o sa fie “de maine fac ceva”

    a, si inca ceva: ai scris ca nu vei mai vota, pana cand nu vei gasi acea formatiune (macar aparent) curata. pai, atata vreme cat iti platesti impozitele, votezi. oricum, adultii se impart in doua categorii: prostii care voteaza si prostii care nu voteaza. eu de ceva vreme am migrat la prima…

    Liked by 1 person

    • Mi-ai dat o idee de material cu impozitele. Chestiunea asta e mai complexă decât pare iar percepţia asupra ei e asemănătoare cu întrebarea câinelui care se linge pe măciucă: eu ce fac acuma, de fapt: dau muie sau iau?

     Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s